Waarom voor keramische tegels kiezen?

geplaatst in: Veelgestelde vragen over tegels | 0

Waarom voor keramische tegels kiezen?

Esthetiek is slechts één van de vele redenen om voor tegels te kiezen om uw vloeren en muren te bedekken, zowel binnen als buiten. Keramische tegels bieden veel voordelen ten opzichte van andere materialen, vooral op het gebied van technische prestaties, veiligheid, respect voor het milieu en onderhoudsgemak.

 

Keramische tegels zijn slijt- en kras bestendig

De verschillende keramische technologieën bieden, elk volgens hun eigen toepassingsgebied (vloer of wand, binnen of buiten, residentieel of commercieel), één van de hoogste weerstanden tegen slijtage en krassen.

 

Keramische tegels vrezen geen water, noch vocht of damp

Keramische tegels vrezen noch water, vocht of stoom : keramische tegels kunnen geplaatst worden in een vochtige ruimte zoals een keuken, badkamer, spa of zelfs een zwembad.

 

Keramische tegels zijn hitte bestendig

Keramische tegels zijn niet bang voor hitte: keramiek is perfect bestand tegen hitte en directe vlammen omdat het niet kan branden. Keramiek stoot ook geen schadelijke stoffen uit, noch voor de mens, noch voor het milieu. Er is ook geen risico dat het oppervlak zwart wordt bij contact met hete voorwerpen.

 

Keramische tegels zijn bestand tegen de tijd

Keramische tegels zijn bestand tegen de tijd en blijven vrijwel onveranderd: keramiek is een uiterst resistent materiaal dat in de loop der tijd geen veranderingen of aantastingen ondergaat. Keramische tegels vervagen niet, worden niet donkerder en verliezen hun kleur of textuur niet, zelfs niet na langdurige blootstelling aan UV-straling.

 

Keramische tegels zijn vlekbestendig en gemakkelijk te reinigen

Keramische tegels zijn hygiënisch, vlekken-vrij en gemakkelijk schoon te maken. Keramiek is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van bacteriën, het is rotvrij, waterdicht, niet-absorberend en is gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten. Keramiek is bestand tegen vrijwel alle chemische agressies. De dagelijkse reiniging gebeurt gewoon met warm water.

 

Keramische tegels kunnen met agressieve producten wordent gereinigd

Keramische tegels kunnen ook worden gereinigd met agressieve reinigingsmiddelen of behandelingen. Voor een routineonderhoud kunnen keramische tegels gewoon met heet water worden gereinigd, maar indien nodig, is het ook mogelijk de tegels grondiger te reinigen met agressieve reinigingsmiddelen of krachtige reinigingsmethoden, zoals hogedrukreinigers of schrobmachines, zonder de tegels te beschadigen.

 

Keramische tegels zijn ideaal voor vloerverwarming

Keramische tegels zijn ideaal voor vloer- of wandverwarming : de hoge thermische geleidbaarheid van keramiek zorgt voor een hoog rendement van de installatie, veel beter dan de meeste andere isolatiematerialen die – als zodanig – een soort barrière vormen voor de doorgang van de warmte.

 

Keramische tegels bieden een grotere verscheidenheid aan formaten

Keramische tegels bieden een verscheidenheid aan formaten, in grootte en verhouding, superieur aan elk ander bekledingsmateriaal en worden verrijkt door een breed scala aan accessoires en speciale stukken. Keramiek is zo veelzijdig dat er geen esthetische of technische eis is waaraan het niet kan voldoen. Daarom is het de ideale keuze voor complete projecten, zelfs de meest complexe.

 

Keramische tegels zijn milieuvriendelijk tijdens hun volledige levenscyclus

Keramische tegels zijn ecologisch gedurende hun hele levenscyclus en respecteren het milieu en uw gezondheid : het keramische productieproces omvat milieuvriendelijke elementen die alle tegels gemeen hebben. Wees nog veeleisender: controleer altijd of de tegels die u koopt alle milieu- en kwaliteitscertificaten hebben die garanderen dat ze voldoen aan de strengste Europese regelgeving.

 

De keramische tegel is inert, er komen geen vluchtige stoffen vrij

Door de aard van de gebruikte materialen en het fabricageproces stoten keramische tegels geen vluchtige organische stoffen uit. Keramische tegels zijn volledig inert : dit betekent dat ze met geen enkele chemische verbinding of element kunnen reageren en nooit een stof zullen produceren die schadelijk kan zijn voor het milieu of de gezondheid, noch tijdens het plaatsen, noch tijdens het gebruik als vloer- of wandbekleding, noch tijdens de afbraak- en verwijderingsfasen.

 

Keramische tegels zijn vorst- en weerbestendig

Keramische tegels zijn vorst- en weerbestendig en kunnen dus buiten worden gebruikt. Kies het product dat het meest geschikt is voor uw doel, wat betreft antislipkenmerken, dikte, afwerking van het oppervlak en plaatsingstechniek : zo hoeft u zich geen zorgen te maken over afbrokkelen, breken of andere gevolgen van vorst en vocht die de levensduur van veel andere materialen zouden verkorten.

 

Kom meer te weten over de vol keramische tegels