Waarom voor keramische tegels kiezen?

geplaatst in: Veelgestelde vragen over tegels | 0

Waarom voor keramische tegels kiezen?

 

Keramiek, een veilige keuze

Kiezen voor keramische tegels in een modern design betekent de kwaliteiten van een nobel, natuurlijk en hoogwaardig materiaal benadrukken. Keramische tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, zijn niet-allergeen en reukloos omdat ze geen vuil of bacteriën vasthouden. Ze zijn zeer goed bestand tegen alle soorten chemische en mechanische belasting, zijn duurzaam in de tijd, branden niet en geven geen schadelijke stoffen af. Daarom zijn keramische tegels elegant, veilig en dankzij de ruime keuze aan oppervlakken, formaten en diktes geschikt voor verschillende toepassingen. Bovendien is het een volledig recyclebaar materiaal, zonder enig spoor van plastic, en gemaakt volgens productieprocessen die het milieu en de gezondheid respecteren.

Voor een juiste keuze is het altijd aangeraden om bij de architect, de vakman, de verkoper, naar de eigenschappen van de gekozen keramische tegel te vragen zodat deze aan al uw eisen zal voldoen (vloeren of muren, binnen of buiten, residentiel of openbaar)

 

Keramiek is waterdicht

De tegel is geschikt voor alle particuliere of openbare waterruimtes. Keramiek is, net als glas, niet poreus omdat het verglaasd is.

 

Keramiek is vuurvast

Gebakken tussen 1000 en 1200° is het onbrandbaar, dus het brandt niet en geeft geen schadelijke stoffen af.

 

Keramiek is een onveranderlijk product

Keramiek is stabiel en inert. Het vervormt of verkleurt niet, zelfs niet in direct zonlicht.

 

Keramiek is een hygiënisch product

Keramiek is reukloos en gemakkelijk schoon te maken. Het heeft geen porositeit, dus houdt het geen vuil, bacteriën, schimmels of groene aanslag vast. Het maakt het gebruik van chemische middelen mogelijk, zelfs agressieve, alsook alle ontsmettingsmiddelen om zo alle bacteriën te elimineren.

Is keramiek, afhankelijk van de fabricage-eigenschappen, geschikt voor alle toepassingen?

Keramiek is geschikt voor alle menselijke activiteiten omdat het veilig en betrouwbaar is. Door de zeer hoge baktemperaturen is het product vorstbestendig en een goede geleider bij vloerverwarming.

Dankzij het grote aantal van formaten en de hoeveelheid van mogelijke combinaties, evenals de vele inspiratiebronnen, hout, steen, marmer, beton, terracotta, aardewerk en metaalachtige tinten, geeft keramiek vele effecten die zich harmoniseren en aanpassen aan elke ruimte.

 

Keramiek heeft een ecologische ziel.

Keramiek is een milieuvriendelijk materiaal, vanaf het moment dat het wordt gewonnen uit natuurlijke grondstoffen die het ecosysteem of het landschap niet aantasten, in tegenstelling tot winningsactiviteiten die een voortdurend herstel van het milieu vereisen. De zeer hoge baktemperaturen maken van keramiek een inert product dat, wanneer het na consumptie wordt weggegooid, kan worden hergebruikt voor het vervaardigen van bouwmaterialen of voor de onderlagen van wegen. De fabrieken maken gebruik van installaties voor het bakken van de keramiek die het energieverbruik tot een minimum beperken, het hergebruik van productiewater maximaliseren en het grootste deel van het afval en de productieresten hergebruiken.

 

Kom meer te weten over de vol keramische tegels