Hoe de graad van de verschillende variaties van kleuren, tinten, uitzicht en grafisme herkennen in de keramiektegels van eenzelfde lot ?

geplaatst in: Veelgestelde vragen over tegels | 0

Hoe de graad van de verschillende variaties van kleuren, tinten, uitzicht en grafisme herkennen in de keramiektegels van eenzelfde lotBij sommige keramische tegelsoorten, kunnen er grote kleurvariaties optreden.  Dit is het verschil in kleur en/of oppervlak bij verschillende tegels van dezelfde soort.

Deze kleurvariaties van de tegels worden uitgedrukt in een V-waarde :

 

V1 :   Minimale variaties

Het uiterlijk van de tegels is uniform.  Kleurvariaties tussen tegels die tot hetzelfde productie lot behoren zijn minimaal.

 

V2 :   Lichte variaties

Het uiterlijk van de tegels vertoont lichte maar zichtbare kleurvariaties, of het nu gaat om grafische tekens of tinten en nerven die typisch zijn voor het natuurlijke referentiemateriaal.

 

V3 :   Matige variaties

De kleurvariatie van de tegels is matig.  Deze kleurvariaties worden speciaal aangebracht tijdens het ontwerp van de collectie om het product zo dicht mogelijk bij het nagebootste natuurlijke materiaal te laten komen.

 

V 4 : Grote variaties

De tegels vertonen belangrijke verschillen in kleuren, structuren en tekening bij tegels van eenzelfde lot, waardoor ze in sommige gevallen volledig van elkaar verschillen. Deze variaties maken ze uniek. Wij raden u aan om meerdere dozen te mengen om een mooi uitzicht te verkrijgen.